Tuesday, February 3, 2009

Berkecai...

Hari Ahad yang lalu, kami sekeluarga telah ke pasar Rengit, Batu Pahat. Memang telah menjadi rutin kami jika pulang ke kampung Mr Hubby di Pontian, kami akan ke pasar Rengit untuk membeli bahan-bahan basah, stok untuk seminggu dua. Di sana, ikan-ikannya baru dan segar, juga lebih murah. Kalau dekat umah aku mimpi laa nak dapat ikan yang baru-baru.
Tapi aku bukanlah nak citer pasal ikan sebenarnya. Yang nak aku ceritakan, on the way kami balik dari Rengit tu, tiba-tiba.................
Cermin kereta yang sedang dipandu oleh Mr Hubby berkecai. Yer...berkecaiii beb.... Kenapa??? Mr Hubby terus berhentikan kereta. Aku menoleh ke belakang dan kelihatanlah sekumpulan orang sedang memesin rumput di tepi jalan. Aduhaiiiii.... Bagaimanakah??? Nasib baik lah aku dan anak-anak duduk di belakang. Dan nasib baik juga cermin itu bertinted, jadi tidaklah ia bersepai terus.
Dan untuk menggantikan cermin tersebut, perlu diorder dan dibayar deposit dahulu. Perlu menunggu paling cepat seminggu untuk cermin itu sampai dari KL. Yang membengangkan, oleh kerana Mitsubishi servisnya dikendalikan oleh EON, servisnya amatlah sengal. Mr. Hubby telah bengang dengan khidmat EON yang amatlah tidak mesra pelanggan. Memang sengal... Dan kerana insiden ini, program jalan-jalan kami tergendala lah nampaknya....Inilah yang paling membengangkan sekali okehhhh....:(

9 comments:

iena hamdi said...

la siannyer... sabar yer..

by the way akk dah jumpa dah umah MIL intan tuh... siap beli buah lagi uu

sayangibu said...

akakkkk..tu bukan MIL kite lah..tu maksedara kita...hehehhee

Mummy HnH@arnie said...

sabar intan...

kitorang nya side-mirror kan, patah tau... dah order dari bulan 7 tahun lepas, hingga kini dah 2009 pon tak dapat2 laie...

so, hingga ke hari nie yg saya dok driving nie, sebelah side-mirror takde laa... kihkih...

sayangibu said...

wahhh ye ke arniee...nape lmbt sgt??? kete apa tu?? cuak pulak daku okehh...dah laaa nxt wk hubby nk p offshore lg...huhuhuuu

::Umi Sufira:: said...

makaih..dasyat jugak kecaian tuh..ada hikmah untan dok kat blakang..

sayangibu said...

yer btol..nasib baik duk blakang...mimi...

Ina Hashim said...

adehhh...akak till now phobia kalo lalu tepi org mesin rumput...either tgh driving or tgh berjalan kaki...seriauuuu

sayangibu said...

tu laaa kak..nak buat cemana kan... x disangka2...huhuhuu

sWeEtdARLinG a.k.a Afkar'z said...

uikkss cermin tepi tuuu....! jarang kereta pecah cermin tepi kaan...

anyway, takde pengalaman pasal cermin kereta pecah ni...