Thursday, February 5, 2009

Abah & Ainin...

Hari ini abah kena jaga Ainin. Sebab mak dan ayah terpaksa balik ke muo, ada urusan. Derang boleh bawak Aina aje. Nak bawak Ainin pastilah melecehkan untuk derang. Dah lah nak handle 2 orang budak kecik, nak bagi EBM kat Ainin kena hangatkan jadi so messy untuk mak dan ayah. Jadi kesimpulannya, oleh kerana abah sedang bercuti, maka abahlah yang kena jaga Ainin.

Malam tadi, saya telah prepare 13oz EBM dalam fridge. Frozen porridge adik juga telah saya letakkan dalam fridge. Botol susu Ainin pun dah diletak bersama supaya abah tak tercari-cari. Tidak lupa baju dan CD adik sudah saya preparekan supaya mudah untuk abah.
Pesan saya kepada abah ehmm hubby tersayang...
"Abang, Ainin minum dua kali..nanti pukul 8, lepas mandikan dia. Pastu pukul 10. Pukul 12 dia mamam okeh. Tapi kalo sebelum org blk dia nak susu lagi, bagi laaa lagi ekk. Biasa dia minum 5oz skali minum. Tapi kalo abang takut boring sbb dia minum lambat, panaskan laa 3oz dulu ker...Ni baju, ni CD, botol susu..susu ngan bubur ada dlm fridge....." pungpangpungpang saya bagi talk macammana nak prepare susu dan bubur nanti. Tak lupa cara-cara bagi susu dan makan baby.... hehehheee..cuak jugak nak tinggalkan baby ngan hubby nih...hadoiiii...kan ke bapak dia tu....hihihiiiiii....Ya Allah selamatkanlah anak dan suamiku.....

Saya sampai umah pukul 2.45pm. Saya jengah Ainin..owhhh..sdg tido. Abah sedang berinternet. Saya jengah susu dalam fridge...walllaaaaa adik minum 3oz ajerrrrrrrrrrr????????????? huhuhuuuuu....bubur pon tak habis.... alahaiiiii....
Abah kata...adik (dan abah) tido sampai kul 10, pastu baru mandi. Dia minum susu memain, tu yang habis 3oz jek sebab asik geget puting jek...hehehehheeee... pastu tido lagik. kul 12 bangun makan, tapi tak abih...pastu sambung tido sampai ibu balik....
Tak apalah abah....terima kasih sebab dah berjaya jaga Ainin...really appreciate it.. Tak kisahlah adik minum sikit pon, bukan adik nak tinggal ngan abah hari-hari kannnn...Nasib baik abah ada nak jaga adik.... Thank you Hubby....you're the best abah ever!!!!!!!!!!!!! Lebiuuuu... :)

3 comments:

sWeEtdARLinG a.k.a Afkar'z said...

hehehehe... hubby aku pun kalo kena jaga anak, dia bantai suh budak tuuu tidoooooooo jerrr....!

Mrs NoeL KHairuLniZa said...

mmg kita mcm tak percayakan hubby kan klau nak tinggalkan anak..tapi hubby tu kan bapak dia.. As pun susah nak lepas anak bagi hubby jaga.. ini itu pesanan As, tp plg lama tinggal pun setengah hari je... huhhh.. hubby pun bantai tido ngan anak..

sayangibu said...

sweetdarling...as...nampaknya memang org laki nih kalo jaga anak, mmg bantai tido jek kannnn...senang....kihkihkiihhhhh..tp kena berterimakasih gak dengan kesediannya menjaga anak,kalo x dah kite kena cuti. kalo cam haku nih..dah laaa nak cuti mmg susah...sendiri mau ingat laaaa