Tuesday, February 17, 2009

1st Born Tag

Ditag lagi oleh rozamimi...thanks dear kerana kasihmu...aku pun seperti mamadhea..menggediks nak buat tag nih sebab nak refresh memories pregnant & melahirkan Aina..so sweet lah tag nih...hehehhehee.........

Here you go mommies - a different kind of survey for a change - it's all about your first born! Just copy and paste it in a new note for yourself! Let's see how much you remember!

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Yes...kalo boleh ari nih 'kawen', esok nak preknen boleh?? gilors excited haku nak ada baby taww..tapi after 6 mth baru lah preknen..masa tu dah cuak2 jugak..pesal haku tak preknen2 nih..huhuhuuuu

2. WERE YOU MARRIED AT THE TIME?
Yes, of course!!!! apeapeajelah soklan nihhh???

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Wallaaaa...sangat excited dan terharu okehhhh...meleleh airmata syahdu...complete lah aku sebagai seorang wanita....

4. HOW OLD WERE YOU?
27 years old => rasa cam lambat pulak aku dapat baby sbb orang lain cam lagi muda jek masa nih...hehehhehee

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
Owhhh..badanku tersangatlah letih. Masa tu,kena jadik pegawai sukan MSSD..aku rasakan penatnya melampau dari biasa2, balik petang aku terus terbaring dan tido sampai maghrib..mmg flat habisss,sampai hubby pon pelik. then period lewat baru 3 hari aku dah cek (sbb biasanya periodku on time), lagipun haku kan over excited time tu...hehehhee

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
Hubbyku terchenta lah of course!!!

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Yes. But then tak kisahla lelaki ke perempuan..janji sihat & selamat

8. DUE DATE?
11-11-2006.

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Yes...haku x boleh gosok gigi mcm mimi gak (tp kenalah gosok gak kan), tak boleh bau toilet (hadoiiii...seksa okeh), tak blh bau masakan (mmg cik abang lah yg take over bab masak/mkn nih), manjang x selera makan jek, makanan semua busuk...makan sikit jek muntah..haku pernah beria2 nak makan tomyam kung kat secret recipe..pastu blk mkn tak sempat bukak tudung lagik dah terbarai muntah,habis kuor semua...hubby hanya mampu memandang tomyam kung yang dah keluor blk ittew...membazir hokehhhh...nasib baik bini tgh preknen...kihkihkihhhhh... semua tu dari awal preknen hingga 4 bln. masuk 5 bln baru lah boleh makan mcm biasa.

10. WHAT DID YOU CRAVE?
Ntah yer..takde pe kot..

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
Bau masakan..dan yang paling irritated bau telur rebus cina yang dekat shopping komplex slalu ada tu..korang tau tak? owhhh..aku kalo lalu kat situ, terbau..kompem muntah hokehhhh..

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Girl

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX OF WHAT YOU WERE GETTING?
Nope. Saya sangat bersyukur. >>Tiru jawapan mummy HnH & mimie jugak nih..;p

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
10 kg.

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
Nope.

16. WAS IT A SURPRISE OR DID YOU KNOW?
- Tiada kaitan -

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Bleeding sikit masa 4 bln..sangat cuak okeh..dapat mc 2 wks

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Hospital Sultanah Aminah, JB

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
10 hours okehhhh.....sangat lama... (in labour room about 14 hrs)

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
My lovely husband.

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Gynae, nurses & hubby on my side. >>Tiru lagi...jugak...ngeeee

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Natural...sangat kagum dengan diri sendirik..sbb baby breech a.k.a songsang @ lipat kajang (montots kuor dulu). sangat lama proses mengeluarkannya dan ku di 'gunting' dan dijahit begitu banyak sekali...

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
No...kagum lagik...korang kagum tak?? hehehheee

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
3.19 kg => quite big kan for a songsang baby

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN?
13-11- 2006 - delay 2 days

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Aina Suraya Bte Shamsul

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
2 years, 3 month and 4 days

**ku tak mahu tag sesiapa sbb macam dah ramai yang buat nih..

9 comments:

rizza said...

tak le tua kagi tu.. 27 dapat baby.. saya lagi...29 baru dapat baby hehheh

::Umi Sufira:: said...

Intan, sungguhla detailnya menjawab ini TAG yek..terserlah kegedikkannya tuh..kekeke...that's why i love to TAG u~hehehe...

Mummy HnH@arnie said...

haa, detail sungguh... suka baca, ekeke...

eh, kagum laa dgn no 23 tue, disbbkan oleh no 22... err, paham tak? :p

Ealyie said...

hahahaha.. aku suka abb tak payah buat tag ini!!!!!

iena hamdi said...

hahahaha sukanyer sebab tak kena wat.. heheh nanti akak pun kena gediks sekali.. heheh

anyway kat fb ramai dah wat soklan ni...

mamaDhea said...

kahkahkah! hang pon gediks gak nak buat ek intan? meh kita sesama menggediks ;P

btw, mmg aku kagum sbb ko boleh deliver normal even baby ko songsang.. klu org lain, mesti dah surrender minta ceaser kot..

sayangibu said...

Owhh kak rizza...nasib baik kak rizza bagitau..saya ingat saya dah paling lambat dahh tu..hehehehhee..

mimi...mmg ku nyata gediks kan menjawab ini tag..hahahhaaaa...

arnie..ku paham...seb baik ada yg kagum..;p

ooo beb..ko lom kena buat ek..cett..kalo ku tau, ku tag mu..huhuu

hah..nih kak ina pon x buat lg rupanya...kalo tau tag akk jugak... tapi alo akk nak buat,pe salahnya kannnn

owhhh..sha sama gediks laa kite kali nihh..hahhahaa...mmg beb, nasib baik sokongan moral hubby, gynae dan nurses sangat kuat..kugagahkan jua diri ini..Alhamdulillah selamat...:)

Mrs NoeL KHairuLniZa said...

lelaki atau prmpuan yg kuat? huhhh terbukti permpuan lg kuat..kan? kan? mcm2 cabaran..

sayangibu said...

as...btol..btol..btolll...:)