Friday, March 6, 2009

Sabelum & Selepas...

Ku di tag oleh MamaZety.. Macih yer... Tag sebelum dan selepas ini membuat ku tersengih sendiri...Hokeh...apa yang terjadi pada aku Sebelum dan Selepas ini??? Layannnzzzz....

KES 1
SEBELUM ADA ANAK...
Owhh...sangat rajin bawa balik buku atau kertas soalan untuk ditanda di rumah atau bawak balik apa juga kerja-kerja yang tak siap di sekolah.

SELEPAS ADA ANAK...
Rajin juga kadang-kadang bawak balik, tapi memang duk dalam kereta jek lahhh..Tak de mana nyer haku nak buat...kkihkihikihhh...;p

KES 2
SEBELUM ADA ANAK...
Pantang ada movie baru kat wayang, memang midnight saja lah dengan Mr Hubby...

SELEPAS ADA ANAK...
Midnight juga...tapi kat umah ajer lah jawabnya....huhuhuuu...

KES 3
SEBELUM ADA ANAK...
Biler shopping tak hengat tu memang kat Ladies Department ajerrr...

SELEPAS ADA ANAK...
Shopping kat Baby Department, pastu kena balik dahhh sebab over bajet pulak kalo redah Ladies Department...gegeggegeee...

KES 4
SEBELUM ADA ANAK...
Biler makan kat luar, begitu tenang sekali.. u tenung i, i tenung u..owhhhh...heavennya sambil bergurau manjer...;p

SELEPAS ADA ANAK...
Tak de maknanya nak heaven heaven... makan macam keretapi ekspress...sungguh huru-hara...penyudahnya balik umah lapo balik hokehhhh.........

KES 5
SEBELUM ADA ANAK...
Sambil tengok tv kat umah, bolehlah bermanjer-manjer ngan si dia...

SELEPAS ADA ANAK...
Kena tidokan anak-anak dulu, baru laaa boleh bermanjer-manjer...kalo tak ada jek yang menyelit kat tengah tak pun sibuk nak nenen ntahapehapentahhhhh....

Kahkahkahhhhh...banyak lagi beb kalo nak senaraikan....tapi kan...mak tak kisah walomacammana berubah pun keadaan sebelum dan selepas ada si kecik comey tu, sebab tak de maknanya kehidupan tanpa kehadiran anak-anak. Cuba kita pejam mata dan bayangkan...betapa tak berseri dan sunyi sepi nya kehidupan kita tanpa anak. Tak de maknanya ketenangan tanpa jerit pekik suara anak-anak kalo selamanya macam tu kan??? Ku bersyukur dengan kurniaan ini....Alhamdulillah....:)

3 comments:

iena hamdi said...

hahahahah betul kan... huhuhu kelakar jugak bila pikir2 semula bagus tag ni.... akak amik yer...

Mummy HnH@arnie said...

setujuuu!!! ;)
(paragraph yg bawah sekali tue)

sayangibu said...

a'aaa kak iena..sila ambil..saya lupa nak bagi tag nih kat sape2..hheeeheee

arnie...setuju kannn...*wink*