Monday, November 24, 2008

Sebelum Belayar...

Aha...anak-anak ibu baru saja tido. Ibu pun turut sama bergolek-golek bersama mereka sambil membaca Kembalikan Cintaku yang baru ibu mula baca. Sambil bergolek-golek itu, sempat ibu amik gambo Aina & Ainin. Oh ya...abah masih belum balik dari menghantar Mak @ Ibu mertuaku ke Changi Airport. Hendak ke Dubai ibu mertuaku ittew...semoga selamat perjalanannya pergi & balik nanti. Semoga menantunya ini tetap dalam ingatan di Dubai nanti..hehehehheee....Flight jam 1.30am nanti.. Erm..pukul berapakah Mr. Hubby akan tiba di rumah? Tak apalah...dinda akan menanti dengan penuh sabar dan setia di samping melayari internet yang bernilai RM6 ini...huahuahuaaa....
Kawan-kawan...pernahkah tengok iklan U-Mobile dan Tom-Tom Bak/Anmum Essential. Anakku Aina amat suka dua iklan ini. Setiap kali iklan ini keluar di TV, dia akan standby..
Iklan U-Mobile => Di akhir iklan akan ada kartun kecik yang sebut "U".. Aina pun akan sebut "U".
Iklan TomTomBak/Anmum Essential => Di akhir iklan,akan ada budak lelaki yang menyebut "Anmum Essential & TomTomBak...BAGUS", Aina akan jeritkan perkataan Bagus itu yang dibunyikannya sebagai BADOS.
Bunyinya amat kiut & lucu di pendengaranku...hehehehheeee...


Erm...cayangggg adik kakak...


Aina sempat piat telinga adik...hepp!!!

Hmm...ibu tempekkan jua gambo adik Ainin meniarap yang ibu tak dapat upload tadi yer... Maka dengan ini...pada 24hb November ketika Ainin berusia genap 4 bulan 6 hari, dia telah berjaya meniarap dengan sendirinya...Alhamdulillah...

Dek kerana Ainin begitu seronok meniarap, hari ini dia asik nak meniarap saja. Tapi..tak lama..kemudian menangis sebab penat dan tak pandai nak baring balik. Jadi hari ini ibu layankan aje aktiviti barunya...dan tolong Ainin baring semula. Kemudian dia tiarap lagi, menangis, ibu baringkan lagi dan lagi dan lagi sampai ibu yang penat..hahahhahahaa

Okeh...ini N3 ke 5 dan terakhir ibu hari ini..wahhhhh!!!!! Sungguh aktif ibu memblog hari ini yer kawan-kawan...ini kerana ibu tidak mahu mempersiakan RM6 ibu hari ini...ahahhahahaa

7 comments:

::Umi Sufira:: said...

Wah, ainin dah pandai meniarap yer!! tengok tuh lengan dia pon ketak2...geram tengok! yang kelakar kakak aina sempat piat telinga adik tuh..kihkihkih...

sayangibu said...

a'aa mimi..ingatkan lambat lagi sbb Aina dulu kalo x silap nak dekat 5 bln br meniarap..hehehe..si kakak tu,kalo ada can mmg cpt jek dia usik adik dia..tu yg ibu asik nak jadik mamatarzan jek...kahkahkahhh

wanie said...

comel nye 2 beradik ni..salam ziarah

CapT said...

ish ish.. sgt geram la tgk "ketak ketak" tuh.. chumil la 2-2 org

sayangibu said...

Wanie..thanks..hehehee...salam ziarah jua..terima kasih sbb sudi singgah yer
CapT...macih..macih...kalo rasa nak geget..silalah...ahahhahaaa

mamaDhea said...

kahkahkah... sungguh produktif cik intan kita harini.. sehingga mencecah 5entry skali harung..

btol btol btol... gunakan sepenuhnya RM6 itu...

sayangibu said...

Sha..asik sebut jek 6 hinggit tu sbb tanda x puas ati sbb x leh gune streamyx nih...hhahhahahaa