Wednesday, November 12, 2008

Pil Tahan Malas...

Kesan dari penyakit M yang melanda ibu, yang telah ibu sebutkan dalam N3 yang lalu ialah susu ibu telah merudum. Tahap kemerudumannya begitu drastik sekali.
Sebelum merudum :

Sesi 1 (9am) = 7-8oz
Sesi 2 (12.30pm) = 4-6oz
Sesi di rumah (single pumping) = 3-4oz
Selepas merudum :

Sesi 1 (9am) = 3-4oz sahaja!!!
Sesi 2 (12.30pm) = 1-2 oz sahaja!!!
Sesi di rumah = nak dapat 2 oz pun susah!!!!
Selepas susu merudum..mmg payah nak kumpulkan sampai amaun yang ibu catatkan itu. Hingga ke titisan terakhir baru dapat banyak tu. Hadoiiiii!!!!!!!!!! Mmg tersangatlah risaunya. Makin risau, makin stres...tu yang agaknya production pun makin teruk.
Bila susu merudum bukan mudah nak meningkatkannya kembali secara natural. Dan ibu tak mahu membuang masa lagi. Maka ibu pun cuba untuk mendapatkan Fenugreek di GNC di Jusco Permas Jaya (Thanx to mama ely sbb bgtau kat mana blh beli fenugreek nihh...).
Jadi, Jumaat lepas, dengan bertemankan mama Ely, ibu telah membeli fenugreek itu di samping multitamin tambahan utk bekalan susu ibu yang bernutrisi khusus untuk anak ibu tersayang. Setelah mengambilnya dalam 3 hari, ibu dapati susu ibu telah meningkat kembali pengeluarannya. It's back to normal!!!!! Alhamdulillah....Di samping makan fenugreek ini, ibu juga makan sayur-sayuran yang dikatakan dapat meningkatkan pengeluaran susu ibu seperti jantung pisang dan lobak putih. Jadi... ibu simpulkan di sini
Fenugreek + Women Ultra Mega = Pil tahan malas
Kenapa???? Sebab mahal tawww ibu beli pil ini!!!! Kalo ibu dah sanggup beli pil ini, tapi malas nak pam, serupa jugak x yah makan apa-apa...hehehheheeee.
p/s untuk mama roza...kalo masih malas lagik, belilah pil di bawah ini.... ahakssss......

7 comments:

Ealyie said...

Pil Tahan Malas?????!!! Wakakakaka... tapi beto la intan ek, da bli mahal2 kalo malas makan sure nyesal gilerzzzz... Nak tak nak terpaksa la merajinkan dri untuk mkn 2 mendalah nie..

p/s: den pun tergoda jugak ngan mendalah nie...;P

::Umi Sufira:: said...

Ely ngan Sayangibu, nanti teman mimi lak beli pil tahan malas ni la yek...bila penyakit M melanda mimi balik ler tapi...la ni tengah rajin nih..walaupon ankku ittew kureng minum susu kekeke...

Ealyie said...

Bulih..bulih.. no hal! bole buat mini gathering area selatan ni kan.. Ely, Intan, MImie.. sape2 nak join meh bg nama.. ekekekekeh..

mirah said...

huhu ada geng malas rupanya.. tapi skrg dh kena rajin semula.. mmg risau kn bila susu tetiba merudum ni. Mirah pun skrg susu maintain je tp tak selumayan sblm ni. Tambah2 pula sgt sibuk skrg ni, kekdang skip pump belah ptg kat ofis. Tu yg susu makin kurang..
mirah biasa rendam je halba dalam ar panas, pastu minum airnya. Tp beberapa hari ni asyik lupa pula nak buat.. (harus kena ketuk kepala ni,kan..huhu)

Mummy HnH@arnie said...

saya penah makan pil fenugreek tue sebotol ajer... awal2 ok, lame2 output cam biasa jerr... mungkin badan dah serasi, ataupon kena tambah extra dose agaknya...

hmm, raser nak start makan balek laa... demand baby tinggi, kdg2 xcukup nak supply...

btw, intan jadi laa member GNC... leh dpt discount kan? so, next time saya gune id intan utk beli... leh gitu? ekekek

Ealyie said...

ehem..ehem.. bg pihak intan ye.. Dia da daftar ahli pon...... ekekekekekekeh.. ely pon tumpang discount dia la itu hari.. kalo tak..ehehehhe..tak masyukkkk..

sayangibu said...

ely...tu laa psl,mesti makan tawww.... kalo tak baik duit itu kubuat soppin baju...hahahhahaa...

roza..bulih...bulihhh...ckp je bile,part berjln nih kitorg mmg suka sgt...gath ramai2 ek ely..best tu..

mirah..tu laa bila kemalasan melanda,susu pun merudum..padanmukaku. intan pernah gak try rebus halba,dua hari wat gitu..tp perut x thn..berak2 lak..tu yg stop. ni try fenugreek lak...

arnie&ely..thanx ely tulung jawapkan...hehehee..a'aa arnie..ari tu siap jadik member. len kali kalo nak beli guna id saya je...gtau bile nak pakai yer...