Thursday, December 18, 2008

Lepaks @ Aliff

Hari ni cadang-cadangnya nak bawa Aina & Ainin ke zoo. Terlanjur auntie ngahnya bercuti. Ingat nak bawa skali mak cu nya yang ketika ini menunggu masa berkhidmat untuk negara ke PLKN. Aina dah begitu gembira skali bila diberitahu akan ke zoo. Tak habis-habis dia kata,
"nak tengok elepen, bird, rimau,"

Lepas siap masak dan sebagainya, bersiap-siap..auntie ngah pon dah sampai. So kami pun keluar. Owh...before that kena ke sekolah dulu, anto dokumen untuk GB. Okeh..lepas ke sekolah, p amik mak cu kat umah emak then pusing-pusing kat kompleks. At last...errrr....cam tak sempat je nak ke zoo nih..Cakap kat Aina...

"Kakak, next time lah kite p zoo ek? Hari ni kita p makan-makan dulu ok?"

Nasib baik Aina sangat baik hati..dia kata "Ok, kite p matan-matan, tak p joo"...ehehehheee

So decide nak mencuci kereta yang sudah semakin kelabu asap kalernya. Maka pergilah kami ke Aliff @ mamak's restoren terlanjur kat situ ada khidmat mencuci kereta.

Kami makan megi goreng + ayam, sup kambing, roti (4 potong jer..), nes ais, milo ais dan neslo ais sahaja dan bilnya RM 33.40 okehhhh???? Huhuhuhuuuuu...........ibu rasa lebih baik p Mc Donald, boleh dapat 3 set Prosperity Burger tawwwwwwwwwwwwwww.................

Kereta di belakang ittew hasil setelah dibasuh okehhh...kalo tak kelabu hasap jek kalernya..:pJom laaaaaaaaaaaaaaaa balik.............ibu................................Aina dah boring........:)

7 comments:

Our Dreams Of Life said...

mahal wehhhhhhhhh

Fid said...

bila nak gi 'joo'
kami dah gi 'joo' 2 kali...kira 2 hari suntuk la...sampai dah kenal semua animals hahaaaa

Ealyie said...

tayang kete nampak?? ekekeke.. tayang beb jgn tak tayang.. tu sume hasil titik peluh sang suami siang malam keje sampai mebuatkan kau boring...huhuhuhuhu..

sayangibu said...

kak ina...mahal kann..tu laa psl...ampeh mamak tuh pawww org..
fid..joo melaka dah p, tp joo kat johor nih x sampai lg okehhh..aci x?? hehehehehee..
ely,..siot ko..ehheheee..haku menayang kekilatan keteku hasil titik peluh masam all d' mamaks okehhh..tu laa kan,sian aku 'kesepian' beb...hikshiksss...

CT said...

mahalnye breakfast...setuju..mmg blehy beli prosperity tu 3 set...lagi puas hati...:)

1st time anisah went to zoo was back in 2006...tapi duk takut tgk animal besar2 tu....so not fun

mrsharis said...

salam ummi..
nk kawan boleh jer..kwn2 tk mau lawan ;p

sayangibu said...

CT..bukan brekpes tu...minum ptg...hahahaaa
mrsharis...salam singgah..:)