Thursday, April 2, 2009

Pada Mu Ku Bersujud...


Owhhhh..u'ollsss...I am so touched.... Aina rupa-rupanya memang gigih ikut tok maknya bersolat bila ada kat umah tok maknya. Siap mintak tok mak sarungkan tudung (tapi pakai suor pendek..ahaksss) dan siap berstokin bagai...;p
Biasanya kalo kat umah, tak de pulak dia suruh aku sarungkan tudung bagai, just follow je pergerakan solat yang aku buat.
Bila tengok gambo-gambo ni, aku trus call Mr Hubby, cerita kisah Aina nih. And we decided to buy her telekong nanti, so that dia boleh betul-betul follow solat setiap kali solat. Yelah... nampak keinginan dia bersolat bersama-sama tu begitu optimum, aku rasa perlu diencouragekan ye tak???
Aina...Aina...semoga menjadi anak yang taat pada suruhan dan larangan Allah...aminnnnnn....
**Abaikan gambo yang gelap dan tak berapa nak clear tu,almaklum pakai henpon ajer...;p

11 comments:

Mrs Noba said...

alhamdulillah :)

m-i-o said...

alahai, comelnya!

~ As ~ said...

Amin... Aina jadi anak yg solehah!

::Umi Sufira:: said...

Atas tutup bawah buka yer? Alhamdulillah ada jugak kenginan si comel Aina nak solat ek:)

iena hamdi said...

Amin... Moga terus terusan yer aina..

Mummy HnH said...

Hakim pon slalu solat pakai seluar pendek, with songkok plak tue... hihi...

mamaDhea said...

alhamdulillah..

sayangibu said...

Mrs Noba...;)

MIO..ahaksss...

As...amim..amin..aminnn...

Mimi..tulah..x sabo nak tengok dia mcm syaura juga..yg dah pandai bacaan solat..;)

Kak Iena..amin kakkk...

Arnie..kiut je kan...;p

sha...:)

Mummy Dasy said...

ala comeynye..kan ada telekung budak2 kecik belikan ah utk dia

mirah said...

ya perlu digalakkan tu. Nenek aisyah pun ada belikan dia telekong tapi kami tak tengok laggi, tunggu neneknya datang sini nanti..

sayangibu said...

tu lah... anak2 kan mcm kain putih gitu,kita yg mencorakkannya...