Wednesday, September 17, 2008

Ibu @ Sekolah...

Semalam...ibu start sekolah. Alhamdulillah dpt pam susu utk Ainin...dpt laaa bekal 11oz utk 2 kali pumping. Mak kata Ainin boleh habiskan 10oz sepanjang masa ibu kat skolah. Blk sekolah pukul 2.30pm, ambil Aina & Ainin kat umah mak, gedebak gedebuk...sampai umah kul 3.30pm. Sampai umah, ingat nak trus masak tp Ainin pulak x nak tdo lagi. Rindu kat nenen agaknya...hehehe...Ibu layan Ainin nenen sampai kul 4.45pm...adoiiii...tu pun Ainin x nak tdo lagi, tp sbb dah kenyang susu, ibu letak je Ainin dlm craddle. Nasib baik Aina tdo balik2 tu. Ibu dah rasa flat sbenornye, tp gigihkan diri gak nak masak. Pung pang pung pang...dpt laaa ibu masak gulai darat daging ngan goreng brocolli. Jengah Ainin..Alhamdulillah..pandai anak ibu tdo sendiri...hehehehe...Ingat nak wat sotong goreng kunyit,tp x jd sbb dah x larat sgt. Aina pulak terbangun, melayan Aina laa pulak..mandikan & bg mamam (Aina kata mamam babooo, bubur sbenarnya..hehhee). Lepas siapkan Aina..mandikan Ainin pulak..pastu tdokan dia blk..tuptup dah pukul 7pm dah..then buke ngan abah & Aina mcm biasa, sibuk gak nak mamam lagi. Lepas solat, kemas2 dapo jap..pastu kul 8.30pm, ibu dah 'pengsan' sambil BF Ainin. Aina baring2 kat ibu, ntah kul bp tdo sendiri lps dpt susu. Then kul 11pm, ibu bangun..prepare2 brg2 Ainin & pump utk esok. Jengah SI.com jap...kul 12 tdo blk....adoi....hari yg super letih utk ibu...maybe sbb lom biasa lg...so rasa kelam kabut sket.
Hari ni...kul 9 ibu pam...alamak...cuma dpt 6oz je...adoi cuak gak ibu...biasa awal2 pam mesti dpt 8oz. Nape ni??? Oooo...ibu teringat, smlm ibu x mkn kurma langsung & kurang sangat minum air...effect jugak rupanya. Hari ni, ibu mesti makan kurma...nak wat kurma shake laaa hari ni. Then kul 12, ibu rasa refill...cpt2 ibu pam, pam sekejap jek..sbb jap lagi ada meeting...dapat 4oz...ok cukup laa bekal Ainin ari ni. Blk kul 2.30pm...amik Ainin & Aina. Tapi ari ni, ayah cuti, dia x kasi bwk Aina blk...ok lah, blh juga ibu rehat sket..hehheee...so blk dgn Ainin je. Mak kata Ainin dah blh habiskan 4oz skali minum 3 oz dah x cukup dah....
Blk umah, ibu BF Ainin..sambil terlelap skejap. Then,bukak laptop tengok SI.com & update blog. Oh yaaa....ari ni, abah berbuka puasa dgn kwn2 opis, so ibu x yah masak beria-ia sgt. ingat jap lagi ibu nak goreng sotong je (menu smlm yg malas nak buat). Ok...itu saje update ibu hari ni...ibu nak p masak sementara Ainin sleeping beauty lagi nih...:)

3 comments:

ealyie said...

intan,
super busy ye? malkom la dah 2, ely dulu baru sorg pun lepak jugak dibuatnya.. baru satu tue taww..
apa pun, enjoy ur bf journey with ainin..

sayangibu said...

a'aaa laaa ely...dha x sempat lagi petang2 nak surfing..dpt surfing mlm2je...tu pun kalo larat...:)

::Umi Sufira:: said...

Sayangibu, nanti singgah blog amik kad yer..