Friday, August 15, 2008

Pam Ameda ku....


Pam Pureen ibu

Ameda Lactaline Personal ibu...

Hari ni happy...akhirnya dapat jugak ibu beli pam Ameda Lacteline Personal ni. Cepat jugak laaa dapat. Ibu order via internet kat blessedmums.com. Cepat jugak prosesnya,hari Selasa ibu order...hari ni dah dapat. Ibu cuma beli set pam sahaja, harga after 10% diskaun RM 709.20 (If not (RM788). Excited btol bile dah dapat Ameda ni. Bolehlah ibu start prepare stok EBM utk Ainin. Nanti bile susu ibu dah makin byk, kakak Aina pun leh tumpang sekaki...hehehe...Bestnya kalo anak2 ibu semua dapat minum susu ibu. Dulu ibu cuma pakai pam Pureen je. Sbb x tau pun ade pam yg canggih mcm ni. Terima kasih susuibu.com & all forumers di susuibu.com sbb byk bg info & tips ttg BF dan pam yg bagus. Rugi ibu x join SI dari dulu.

Nak review sket psl Ameda ni..Mmg x rugi beli pam ni. Sebab...
- Sucking dia lembut je, x menyakitkan langsung
- Agak ringan (0.5kg je) dan x bulky sangat...senang laaa nak bawak
- boleh adjust cycle & vacuum speed ikut keselesaan sendiri
- x buang masa nak tunggu lama2 utk dapatkan target amount
- blh guna elektrik & jugak bateri (penting ni kalo xde plug kat tpt keje)
- ada tpt nak letak botol susu...jadik x laa susu blh accidentally tumpah
- x perlu basuh tiub sbb susu x masuk tiub

Pokoknye mmg bagus sgt pam Ameda ni. Yelah kalo nak banding dgn Pureen mmg laa jauh beza. Apepun ibu sgt2 puas hati dgn pam baru ibu ni. semoga niat ibu nak beri Ainin eksklusif BF tercapai hendaknya sehingga usia Ainin 6 bln...dan fully BF Ainin sehingga 2 thn...itu azam ibu,insyaAllah....

*By the way, ibu nak ucap million thanks to mama Ely sbb slalu YM dgn ibu & bg info byk ttg BF & pam utk BF ni...thank you mama Ely...:)